DNA-test beviser, at mand er uskyldig - efter 34 år i fængsel

Den nu 63-årige Lewis Fogle er blevet frikendt for voldtægt og mord på en 15-årig pige.

Manden fra Pennsylvania i USA har siddet i fængsel siden 1982 for en forbrydelse, han ikke har begået. Det skriver Sky News.

Lewis Fogle benægtede i 1976, at han havde skudt den 15-årige Deann Long i hovedet, efter han havde voldtaget hende. Nu er hans navn renset af en DNA-test.

Uden for retten ventede den 63-åriges kone med tårer i øjnene. Hun giftede sig med ham tre måneder, før han blev dømt, og har aldrig været i tvivl om, at han var uskyldig.

Læs også: Uskyldigt dømte Michael sad i fængsel i 36 år: Her smager han den første burger i friheden

Efter omstødelsen af dommen fortalte han pressen, at han så frem til en stor bøf til middag.

Organisation hjælper uskyldigt dømte
Det var gruppen The Innocence Project, som arbejder for at hjælpe uskyldigt dømte, der havde krævet, at Lewis Fogle fik foretaget en DNA-test.

- Det har været en ekstrem lang rejse for hr. Fogle, som altid har holdt fast i sin uskyld i sagen fra 1976, siger David Loftis fra The Innocence Project.

Anklageren i sagen medgav, at DNA-testen gjorde dommen ugyldig. Alligevel tror han, at Lewis Fogle på en eller anden måde var involveret i den 15-åriges død. Han beslutter i næste måned, om man vil forsøge en ny retssag mod ham.

Tre andre mænd blev anholdt i 1981 i forbindelse med mordet. Her havde en psykiatrisk patient under hypnose identificeret dem som mistænkte.

To af de tre mænd, som stadig er i live, vil anklageren nu have DNA-testet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip