Dobbelt-Pourie giver FCK sikkert EL-avancement

Med 2-0 fra første opgør på hjemmebane i bagagen virkede det som en overkommelig opgave, der ventede FC København i Newtown i Wales torsdag aften.

Og det blev det også.

Med en sikker sejr på 3-1 i returopgøret er københavnerne problemfrit videre til tredje runde i Europa League-kvalifikationen, hvor tjekkiske FK Jablonec venter i to kampe.

Ståle Solbakkens tropper udviste stor koncentration fra kampens start i Wales, og det undertippede hjemmehold fik ikke noget foræret.

Dog var det heller ikke fordi, københavnerne havde i sinde at gøre mere end højest nødvendigt, men kvalitetsforskellen var tydelig.

Efter en lille halv time blev det så også tydeligt på måltavlen, da den hjemvendte angriber Marvin Pourie, der i sidste sæson var udlejet til Sønderjyske, bragte FCK i front efter et indlæg.

Ti minutter senere blev den sidste rest af spænding så suget ud af opgøret, da Benjamin Verbic blev nedlagt i feltet. Fra straffesparkpletten var Nicolai Jørgensen sikkerheden selv.

Efter en walisisk afslutning på stolpen kort efter kunne FCK gå tilfredse til pause med en føring på 2-0.

Marvin Pourie gjorde det til 3-0 fem minutter inde i anden halvleg, og Newtown lignede mere og mere et hold, som bare gerne ville undgå en afklapsning.

Den undgik de, og det lykkedes faktisk Newtown at reducere med 20 minutter igen, da Stephan Andersen ikke kom så godt ud til et indlæg, som strøg på tværs af hele feltet. Her kunne en fri Tom Goodwin på bagstolpen trille bolden i mål.

Herefter virkede det til, at begge mandskaber var godt tilfredse med resultatet. FCK var på vej mod en sikker sejr, og Newtown var kommet på måltavlen.

Dermed sluttede det 3-1, og FC København er samlet videre til tredje kvalifikationsrunde med sikre 5-1.

Skulle det lykkes FCK at overvinde FK Jablonec over to kampe, venter endnu en modstander i kvalifikationen, førend Europa League-gruppespillet er en realitet.

/ritzau/

Dagens Gossip