Dobbelt trafikdrab i Jyderup koster 1,5 års fængsel

Skrevet af admin

10/02/2016

Mest læste i dag

En 24-årig mand skal halvandet år i fængsel for at have forvoldt to ældre menneskers død ved at torpedere deres personbil med sin hvide varevogn i et kryds i Jyderup 20. oktober sidste år.

- Retten er enige om, at tiltalte har gjort sig skyldig i uagtsomt manddrab og har kørt særligt hensynsløst med nærliggende fare for andre, lyder det fra dommer Svend Erik Hansen i Retten i Holbæk onsdag eftermiddag.

Derudover må den 24-årige mand ikke føre andet end en lille knallert de næste seks år. Han skal også betale en bøde på 9000 kroner for diverse overtrædelser af færdselsloven.

Anklageren havde anbefalet retten at idømme den 24-årige mellem halvandet og to års fængsel, mens forsvareren havde krævet den nu dømte mand frifundet og i værste fald en bødestraf.

- Jeg er meget overrasket over dommen, siger forsvarer Janus Malcolm Rasmussen, som sammen med den dømte har besluttet at anke dommen til landsretten.

- Det er fornuftigt, at retten ikke mener, at han kørte over for rødt. Men at en mand, der har kørt 50 procent for hurtigt og over for gult får halvandet års fængsel, det giver ingen mening, siger forsvarsadvokaten efter domsafsigelsen.

Anklager Louise Hansen er derimod tilfreds med dommen, selv om straffen ikke kom op på to års fængsel, men ligger inden for "normalrammen", som er mellem 16 og 18 måneder.

Ulykken skete, da den 24-årige mand overskred en spærreflade under overhalingen af mindst en bil lige inden et kryds. Han kørte ind i krydset, da lyset var skiftet til gult. Anklagemyndigheden mente, at lyset var rødt, men retten mente ikke, at det var bevist.

I krydset rammer manden en personbil, som befinder sig i venstresvingsbanen.

Det vides ikke med sikkerhed, om personbilen var på vej frem i krydset, da den blev ramt, eller om den holdt stille.

Men retten er kommet frem til, at personbilen med det ældre par på henholdsvis 85 og 89 år ikke overtrådte vigepligten, hvis den var på vej frem.

Forsvareren er uenig i dette, mens anklageren mener, at parret ikke kunne have forudset, at en bil ville komme susende over for gult, da nogle biler allerede holdt stille for dem.

Den 24-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig i uagtsomt manddrab.

/ritzau/