Dobbeltdrab i grusgrav: Tiltalt 23-årig skal forsvare sig

Skrevet af admin

05/07/2016

Mest læste i dag

En 23-årig mand skal tirsdag forklare sig i Retten ved Næstved i en sag, hvor han er anklaget for med seks skud at dræbe to mænd ved indkørslen til en grusgrav i Sorø i september sidste år. Han nægter sig skyldig.

Sagen har vakt opsigt, fordi den 23-årige sammen med en 20-årig ven også er anklaget for efterfølgende at have brændt ligene af de to ofre i en bil. Ligesom den 23-årige nægter den 20-årige sig skyldig og skal afgive forklaring tirsdag.

De to tiltaltes udsagn bliver startskuddet på en sag, hvor anklagemyndigheden ved hjælp af en lydoptagelse og tekniske beviser såsom dna-fund og fingeraftryk vil forsøge at få dømt de to mænd.

Lydoptagelsen er ifølge Ekstra Bladet en video, hvor kameraet peger ned i jorden, mens man kan høre skuddene falde. Det er angiveligt den 20-årige, der har filmet videoen med sin mobiltelefon.

Når de to tiltalte har afgivet forklaring, vil anklagemyndigheden indkalde vidner med kendskab til ofrene og gerningsmændene. Det fortæller advokaturchef Jeanette Wincentz Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Tirsdag forelægger jeg sagen. Der vil de to tiltalte blive afhørt. De skal afgive forklaring. På onsdag skal vi høre nogle vidner. Det er dels et par af afdødes døtre, og så er det dels nogle fra de tiltaltes omgangskreds, siger hun.

Over for Ekstra Bladet har en tidligere kæreste til den ene af de dræbte forklaret, at drabene efter hendes opfattelse bunder i en uafklaret gæld på 45.000 kroner, som den ene af de to tiltalte havde hos den ene af de to mænd.

Jeanette Wincentz Andersen vil ikke løfte sløret for, hvad anklagemyndighedens bud på et motiv er.

- Det vil nok komme frem under bevisførelsen, siger hun.

Anklagerne mod de to mænd dækker også over usømmelig omgang med de to lig samt forsøg på tyveri fra den ene af de to afdøde få timer efter drabene.

/ritzau/