Død camerounsk fodboldspiller led af hjerteproblemer

Skrevet af admin

12/05/2016

Mest læste i dag

Dinamo Bukarests Patrick Ekeng døde fredag, efter at han faldt om på banen for sin rumænske klub.

Onsdag har resultatet af en obduktion af Ekeng vist, at han led af alvorlige hjerteproblemer, siger det rumænske retsmedicinske institut ifølge nyhedsbureauet Reuters.

26-årige Ekeng faldt pludselig til jorden i ligakampen mod Viitorul Constanta uden umiddelbart at have været i nærkamp med nogen.

På det tidspunkt havde han blot været på banen i syv minutter efter at være blevet skiftet ind efter 63 minutter af kampen. To timer senere blev midtbanespilleren erklæret død.

Rumænske læger siger, at obduktionen af spilleren, der blev gennemført mandag, viste, at han havde et forstørret hjerte.

Sagen om Ekengs død slutter dog ikke her.

En anklagemyndighed i Bukarest har åbnet en efterforskning af Ekengs pludselige død. Det skyldes, at behandlingen af spilleren, efter at han faldt om på banen, er blevet heftigt kritiseret.

Den Internationale Spillerforening, Fifpro, har forlangt at få veludstyrede ambulancer til alle fodboldkampe i landet, hvor en anden afrikansk spiller mistede livet på grund af et hjerteanfald i 2012.

Rumæniens indenrigsminister sagde søndag, at ambulancen, der transporterede Ekeng til hospitalet, indeholdt aldrende og defekt udstyr.

Ministeriet suspenderede da også firmaet bag ambulancedriften i minimum 30 dage og uddelte bøder.

Ekeng nåede at spille i flere forskellige europæiske klubber, før han i januar kom til Bukarest i Rumænien. Han spillede blandt andet for Cordoba i Spanien og Le Mans i Frankrig.

Han blev desuden noteret for to landskampe for Cameroun.

Patrick Ekeng er siden 2003 den anden camerounske landsholdsspiller, der mister livet efter at være kollapset på banen. For 13 år siden mistede Marc-Vivien Foe livet i en landskamp mod Colombia.

/ritzau/