Dødelig hundesygdom kan eksplodere i år

Hvis du ofte tager din hund med ud steder, hvor den kan løbe frit, så er der grund til at holde ekstra øje med den nu her. 

Den dødelige parasit fransk hjerteorm har nemlig ekstra gode vilkår i år, fortæller dyrlæge og lektor på Universitetshospitalet for Familiedyr ved Københavns Universitet Jakob Willesen, der advarer mod, at symptomerne kan være svære at få øje på. 

Sygdommen kommer fra smittede snegle, og hunden får parasitten, når den slikker på sneglene, kommer til at sluge dem, eller stikker snuden i græs med snegleslim på.

Det er den milde vinter sidste år, der er skyld i det mulige udbrud i år, fordi sneglene og de smittede larver trives bedst i varme og fugt er flere overlevet i år.

- Tendensen peger i retning af flere smittede hunde i år. Sidste års milde vinter får flere larver og snegle til at overleve og det giver mulighed for, at sygdommen accelererer. Jo flere larver, hundene indtager via sneglene, jo dårligere bliver de. Derfor kan vi også risikere at se flere alvorlige tilfælde i den kommende vinter, siger Jakob Willesen. 

Symptomerne er hoste, at hunden har svært ved at følge med, og at den bliver hurtigt træt. Men det kan være svært at se hos hunden, og derfor opfordrer Jakob Willesen hundejere til at holde hunden i snor i fugtige områder og at man få ens hund tjekket, hvis den hoster. 

Dagens Gossip