Dødeligt knivstik sender mand ni år i fængsel

Skrevet af admin

10/12/2013

Dagens topnyheder

En blev dømt for vold med døden til følge, mens to andre blev dømt for ulovlig tvang og medvirken til vold, da et nævningeting ved Retten i Glostrup tirsdag afsagde dom i en sag om et dødeligt overfald i Ballerup.

Sagens offer var den 30-årige Mohammad Asjad, der skyldte den 34-årige Atilla Celikdemir penge for hash eller narko.

13. marts drog Celikdemir sammen med to kumpaner ud for at inddrive gælden.

På en parkeringsplads på Baltorpvej i Ballerup blev Asjad stukket med en kniv. Han fik en mindst 15 cm dybt knivstik i venstre lår. Stikket ramte ved venstre balle og gik frem til lysken, hvor pulsåren blev skåret over.

Det hårdt sårede offer blev fundet blødende på parkeringspladsen, og politiet troede i første omgang, at han var blevet skudt. Han blev bragt til Rigshospitalet, hvor det ikke lykkedes lægerne at redde hans liv. Han døde to dage senere.

Blot 25 minutter før drabet tvang de tre mænd et andet offer ind i en bil. Også denne skyldner blev stukket i låret med kniv, men overlevede mødet med de tre mænd.

Atilla Celikdemir flygtede efterfølgende til Holland, hvor han blev anholdt og sad fængslet i et par måneder, indtil han midt i august blev udleveret til Danmark.

I retten var Celikdemir tiltalt for ulovlig tvang, vold og drab. Men nævningetinget fandt det ikke bevist, at han havde til hensigt at dræbe Asjad, men kendte ham skyldig i vold med døden til følge og idømte ham ni års fængsel.

Den 24-årige Amar Aslami og den 33-årige Waqas Pervez Bhatti, der var med på inkasso-turen, blev begge idømt et års fængsel for ulovlig tvang og medvirken til vold.

Mens Aslami modtog sin dom, valgt de to andre dømte at tænke over, om de vil anke sagen til Østre Landsret.

/ritzau/