Dødsfald på banen bekymrer spillerforening

Det Internationale Spillerforening, Fifpro, er bekymret over niveauet af førstehjælp på fodboldstadioner i Rumænien, efter den camerounske spiller Patrick Ekeng fredag døde, da han faldt om på banen midt under en kamp.

Tidligere har spillerforeningen gjort opmærksom på problemet i Rumænien og forlangt at få veludstyrede ambulancer til alle fodboldkampe i landet, hvor en anden afrikansk spiller mistede livet på grund af et hjerteanfald i 2012.

Men det ønske er ikke blevet imødekommet, selv om det potentielt kunne have reddet Dinamo Bukarest-spillerens liv fredag.

- Det er for tidligt at drage konklusioner om Ekengs tragiske dødsfald, fordi politiet undersøger omstændighederne, men det står klart, at rumænske klubber har en historie, når det kommer til at lempe på lægefaciliteter til fodboldkampe.

- I stedet for at få moderne ambulancer til alle fodboldkampe har klubberne i landets tre bedste rækker blot haft en ambulance med et minimum af udstyr stående standby, lyder det fra Fifpro.

Spillerforeningen har angiveligt god grund til at være bekymret.

Ifølge lægen Cristian Pandrea, der arbejder på det hospital i Bukarest, hvor Patrick Ekeng ankom til efter sit kollaps, var der ikke blevet gjort noget for at genoplive ham i ambulancen på vej til hospitalet. Det siger lægen til det rumænske medie Agerpres.

Derfor skal både det private ambulancefirma, som kørte Ekeng til hospitalet, undersøges, lige som det skal undersøges, om personalet om bord på ambulancen var tilstrækkeligt uddannet.

Patrick Ekeng blev 26 år gammel.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip