Dødstal efter bilbomber stiger til 42

Et drabeligt enkeltstående angreb ramte bydelen Sadr i udkanten af Baghdad. Her sprængte en bilbombe ved et sted, hvor arbejdere havde samlet sig, og dræbte mindst syv personer.

Mens Reuters rapporterer om fem forskellige eksplosioner, drejer det sig ifølge AFP om hele ni forskellige bilbomber, som har ramt forskellige dele i og udenfor den irakiske hovedstad, mens en tiende ramte nord for byen. Ifølge AFP er op mod 100 personer såret.

Endnu har ingen taget ansvar for angrebet, men ekstreme sunnimuslimer, som anser shiamuslimer for at være vantro, har på det seneste eskaleret de målrettede angreb.

Det har skabt frygt for, at konflikten mellem sunni- og shiamuslimer, der toppede i 2006 og 2007, vil blusse op igen. Den over to år lange borgerkrig i nabolandet Syrien har pustet liv i den dybe sekteriske uenighed mellem shiiter, sunnimuslimer og kurdere i Irak.

Så sent som søndag blev op mod 40 dræbt i et selvmordsbombeangreb under en shiamuslimsk begravelse i en moske i Mussayab, 60 kilometer syd for Baghdad. Det er et af flere angreb målrettet sørgende shiamuslimer, der har fundet sted inden for den seneste måneds tid. Alene i september har sammenstødene ifølge AFPs kilder kostet 800 liv. FNs mission i Irak siger, at 800 irakere ligeledes blev slået ihjel på grund af vold i august, og op mod 4.600 er blevet dræbt i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip