Dødstal efter jordskælv stiger til 376

Jordskælvet ramte provinsen Baluchistan i den sydvestlige del af landet og målte 7,7 på Richterskalaen. I første omgang blev tabstallet opgjort til 359, og udover de mange døde er endnu flere blevet såret, og mere end 100.000 mennesker mistede deres hjem.

»Mindst 330 mennesker døde i Awaran-distriktet og 46 i Kech, mens 824 mennesker blev såret,« siger de pakistanske myndigheder ifølge AFP i en erklæring, der henviser til dødstallet i de to områder, som blev hårdest ramt af den første jordskælv.

De nye tabstal omfatter ikke det andet jordskælv, som ramte samme pakistanske provins 28. september. Det andet jordskælv målte 6,8 på Richterskalaen og her lød meldingen først på, at 12 mennesker havde mistet livet, men tirsdag blev dødstallet hævet til 22 mennesker.

Det er ikke nemt at komme frem med nødhjælp til de ramte områder, som er nogle af de fattigste i den pakistanske region. Infrastrukturen er dårlig, og redningsarbejdet har yderligere været besværet af oprørske grupper, som modarbejder nødhjælpen. Derfor er man nu begyndt at kaste nødhjælpen ud fra fly.

»Der blev foretaget fire flyvninger med en samlet last på 22 ton, som tirsdag blev nedkastet fra militærets C-130 fly i områderne Gashkor og Mashkay,« hed det i en meddelelse fra de pakistanske myndigheder, der tilføjede at flere nedkastninger er planlagt.

Jordskælvet i Pakistan 24. september er det mest fatale siden jordskælvet i Kashmir-provinsen i 2005, hvor 73.000 mennesker blev dræbt.

Dagens Gossip