Dødstal efter kinesisk jordskælv runder 150

Ifølge AFP er det officielle dødstal nu oppe på 157, mens det kinesiske indenrigsministerium meddeler, at mere end 5.700 personer er blevet såret på grund af skælvet, som ramte tidligt lørdag morgen lokal tid.

Lokalregeringen i Sichuan oplyser, at mindst 10.000 boliger er blevet ødelagt ved skælvet og de mere end 260 mindre efterskælv. Det oprindelige jordskælvs epicenter ligger 80 kilometer vest for byen Linqiong og blot 12,3 kilometer under jorden.

Talrige redningshold er i gang med at lede efter omkomne og overlevende i ruinerne af de ødelagt bygninger, hvoraf mange er begravet under jordskred.

Premierminister Li Keqiang er også ankommet for at bese skaderne og overvåge redningsindsatsen i området, hvor knap 70.000 døde ved et jordskælv i 2008.

»Livet er det vigtigste og topprioriteten er nu at redde liv,« siger premierministeren ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Tidligere på dagen meddelte præsiden Xi Jinping, at 6.000 soldater er på vej til området for at deltage i redningsarbejdet.s

Dagens Gossip