Dødstal efter togafsporing i Spanien stiger til 69

Den spanske regering arbejder ud fra en teori om at afsporingen var en ulykke, selv om episoden vækker minder om islamisters bombeangreb i 2004 mod et tog i Madrid, hvor 191 mistede livet.

Ulykken skete med 218 passagerer og fire ansatte om bord, da toget var på vej ind mod Santiago de Compostela.

Francis Otero, der var på besøg hos sine forældre, der bor tæt på banestrækningen, hørte »et kæmpe brag. Som om der havde været et jordskælv.«

»Det første jeg så var en kvindes lig. Jeg har aldrig set et lig før. Naboerne forsøgte at hive folk, der var fanget i togvognene, ud. Det fik dem til sidst savet ud. Det var uvirkeligt,« siger han.

Det forulykkede tog fra det statslige selskab Renfe skulle ankomme til byen på dagen før den årlige kristne pilgrimsfestival.

»Det hele skete så hurtigt. Det var som om toget i en kurve begyndte at hælde til siden og så væltede togvognene ind over hinanden,« siger Ricardo Montesco, der var passager på toget.

»Mange blev mast i bunden af toget. Vi forsøgte at klemme os ud, og det gik op for os, at toget stod i brand,« siger Montesco.

Et øjenvidne fortæller, at han hørte en eksplosionsagtig lyd kort før toget kørte af sporet.

Premierminister Mariano Rajoy, der selv er født i Santiago de Compostela, holdt et pressemøde efter et krisemøde med sine ministre. En talsmand oplyser, at han vil besøge ulykkesstedet torsdag morgen.

For to uger siden omkom seks, da et tog kørte af sporet og ramte perronen ved en station i Frankrig.

Onsdagens afsporing er en af de værste togulykker i Europa i de seneste 25 år.

I 2000 blev 155 dræbt, da der udbrød brand i en tunnel i Østrig, hvor et tog med skiturister sad fast.

I Montenegro mistede 46 livet og næsten 200 blev kvæstet i 2006, da et tog kørte af sporet og røg ned i en kløft uden for hovedstaden Podgorica.

41 døde i Spanien samme år, da et undergrundstog kørte af sporet og væltede på vej ind i en tunnel til en metrostation i Valencia.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip