Dødstal i Myanmar stiger

Gadekampene begyndte 20. marts og er udløst af sammenstød mellem muslimer og buddhister i byen Meiktila. Det er angiveligt et skænderi i en guldhandel, der har antændt den religiøse konflikt. Moskéer er blevet brændt ned, huse raseret, og ligene efter kampene bliver efterladt i gaderne.

Snesevis af de bevæbnede oprørere er blevet tilbageholdt, hvoraf flere er buddhistiske munke. Fredag blev den centrale del af Myanmar erklæret i undtagelsestilstand, og militæret blev sat ind i det oprørshærgede område, hvilket har lagt en dæmper på urolighederne.

Optøjerne er dog blusset op i en anden by, Yamethin, i den centrale provins. En af distriktets embedsmænd melder, at mere end 40 huse er brændt ned.

Myanmars muslimer, der overvejende har enten indiske, kinesiske eller bangladeshiske aner, udgør cirka fire procent af landets anslået 60 millioner store befolkning.

En stor del af dem rejste til Myanmar som ufaglærte arbejdere fra Indien, da det britiske koloniherredømme ophørte i 1948, men de er aldrig for alvor blevet integreret i landet.

Dagens Gossip