Dødstal overstiger 1.000 efter bygningskollaps i Bangladesh

En talsmand for hæren siger, at »dødstallet nu er oppe på 1006.« Redningsmandskab har med hjælp fra kraner, bulldozere og gravemaskiner trukket 130 lig ud af ruinerne, siden torsdag morgen.

Nogle af ligene, som allerede er gået i forrådnelse, bliver identificeret ved hjælp af mobiltelefoner i lommerne eller identifikationskort om halsen på ofrene.

Talsmanden fortæller, at hovedparten af de omkomne er kvindelige arbejdere fra beklædningsfabrikkerne, der holdt til i bygningen.

Mindst 150 er blevet begravet i de ukendtes grav, da man ikke har kunnet identificere dem, siger talsmanden.

Myndighederne tager DNA-prøver fra ofrene til brug i fremtidige erstatningssager.

Flere end 3.000 fabriksarbejdere befandt sig i bygningens fem beklædningsfabrikker, som producerer tøj for flere vestlige detailkæder som Benetton, Mango og Primark, da bygningen faldt sammen med et stort brag og fangede dem under murbrokkerne.

Mindst 2.437 er blevet redet. Omkring 1.000 af dem har alvorlige kvæstelser. Mange måtte have ben eller arme amputeret for at komme fri af murbrokkerne.

Arbejdet med at identificere ofrene bliver besværliggjort af den tilstand af forrådnelse, som de fleste lig er i.

Foreløbige undersøgelser, som myndighederne har foretaget, skylder skylden for ulykken på fire store generatorer på fabrikkens øverste etage, som fik bygningen til at vibrere.

Den ansvarlige arkitekt siger til AFP, at bygningen var beregnet til at huse et indkøbscenter og kontorer, men ikke fabrikker.

Politi har anholdt 12 personer herunder bygningens ejer og fire fabriksejere, som tvang arbejderne tilbage ind i fabrikkerne efter store revner var blevet opdaget i bygningen dagen før ulykken.

BNB/AFP

Dagens Gossip