Dødstal runder 500 efter bygningskollaps

Nyhedsbureauet Reuters oplyser fredag, at ulykken på nuværende tidspunkt har kostet 501 personer livet. Torsdag aften dansk tid havde myndighederne registreret 441 dødsofre, men de seneste timer har redningsmandskabet gravet adskillige døde ud fra ruinerne. Cirka 2.000 personer blev kvæstet i forbindelse med kollapset.

Den sammenstyrtede bygning er placeret i et område, der huser mange tekstilfabrikker - flere af dem er angiveligt opført ulovligt.

Sikkerheden på fabrikkerne er ifølge Reuters forsøgt forbedret efter ulykker og omfattende brande. Senest i november 2012, hvor 112 arbejdere mistede livet som følge af en eksplosion på en fabrik i et af de mange industrielle område nær Dhaka.

Chefen for den lokale politistation, Mohammad Asaduzzaman, sagde umiddelbart efter ulykken til Reuters, at fabriksejerne angiveligt lod de ansatte arbejde i bygningen trods et påbud, der kom efter myndighederne havde konstateret en revne i komplekset.

Reuters oplyser, at i alt ni personer er blevet anholdt i forbindelse med ulykken. Det er blandt andet bygningens ejer og flere ingeniører, der har med lokaliteten at gøre, som nu har fået en politisag på halsen.

Dagens Gossip