Dødstal stiger: 3726 er omkommet efter jordskælv i Nepal

Antallet af omkomne i Nepal efter det værste jordskælv i det lille land i Himalaya i 81 år er steget til 3726, oplyser en embedsmand fra det nepalesiske indenrigsministerium mandag.

Det er en stigning på 500 fra tidligere oplysninger mandag. Nogle i regeringen frygter, at antallet af dødsofre for lørdagens skælv, der er målt til 7,9 i styrke, kan nå op på 5000.

En højtstående embedsmand i landets indenrigsministerium siger, at det ikke er lykkedes myndighederne at komme i kontakt med nogle af de værst ramte områder i den bjergrige nation. Vejene ud af Kathmandu er tæt pakket med folk, der forsøger at komme væk.

Der er lange køer i hovedstadens Tribhuvan International Airport, hvor turister og nepalesere er desperate for at få plads på et fly ud af det jordskælvsramte land, som fortsat oplever flere kraftige efterskælv.

- Jeg er villig til endda at sælge guld for at få fat i en flybillet, men det er ikke muligt at få fat i nogen, siger Rama Bahadur, en indisk kvinde, der arbejder i Nepals hovedstad.

Titusinder af skræmte nepalesere kryber sammen i teltbyer og venter desperat på hjælp. Samtidig kæmper sporhunde mod uret for at finde overlevende, der ligger begravet i sammenstyrtede bygninger.

Redningshold med kraftigt klippe- og skæreudstyr samt hjælpeforsyninger lander døgnet rundt i landets eneste internationale lufthavn i udkanten af hovedstaden Kathmandu, der er ødelagt af lørdagens kraftige jordskælv.

Myndighederne bliver ved med at hæve antallet af omkomne efter naturkatastrofen, mens antallet af dødsofre i nabolandene Indien og Kina er opgjort til 90. Over 6500 meldes kvæstet i Nepal.

FN's børnefond siger, at knap en million børn i Nepal er alvorligt påvirket af skælvet, og organisationen advarer mod risiko for vandbårne og smitsomme sygdomme.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip