Dødstal stiger efter angreb på menneskemængde i Nice

Der meldes stadig om flere døde i Nice, efter at en lastbil sent torsdag aften er kørt ind i en folkemængde under fejringen af Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Politiet i Nice har skudt og dræbt lastbilens chauffør. Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Christian Estrosi, der er præsident for regionen, er dødstallet "over 70" personer. Det siger han til den lokale tv-station BFM.

Tidligere har den offentlige anklager sagt, at der er over 100 sårede.

Den franske avis Le Figaro citerer en politikilde for at sige, at der er 73 døde.

Regionspræsident Estrosi siger også, at der er blevet fundet granater og skydevåben i den lastbil, der blev brugt til at torpedere menneskemængden.

Lokale myndigheder har for længst betegnet episoden som "et angreb", og de opfordrer folk i byen til at blive inden døre.

På Twitter deler øjenvidner billeder, der angiveligt stammer fra ulykkesstedet. Billederne viser mennesker, som ligger livløse på gaden i Nice.

En reporter fra AFP beskriver, hvordan et hvidt køretøj ramte menneskemængden med høj fart, mens folk var ved at forlade den berømte Promenade des Anglais efter den årlige fejring af Bastilledagen.

- Vi så, at folk blev ramt, og der fløj murbrokker og støv ud over det hele, siger reporteren ifølge AFP.

Udenrigsministeriets Borgerservice har tweetet.

- Angreb i Nice: Følg myndighedernes anvisninger, underret pårørende, hvis du er ok. Hvis behov for hjælp, kontakt os på tlf. +45 33 92 11 12.

Den franske præsident, François Hollande, er sent torsdag aften taget fra det sydlige Frankrig til Paris for at holde krisemøde om angrebet.

Frankrig blev 13. november 2015 ramt af et angreb, der var iscenesat af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat. Dengang led 130 mennesker døden i Paris.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip