Dødstal stiger: Såret afgår ved døden efter angreb i Paris

Antallet af dræbte efter angrebene i Paris for en uge siden er steget til 130, da en af de kritisk sårede er afgået ved døden på hospitalet fredag.

Over 350 mennesker blev såret under angrebene.

Gerningsmændene "dræbte skånselsløst og ødelagde 130 liv", siger premierminister Manuel Valls til det franske senat fredag.

En assistent bekræfter, at en af de sårede er afgået ved døden.

Fredag meddelte den franske præsident, François Hollande, at der vil blive afholdt en ceremoni til minde om ofrene 27. november ved Hotel National des Invalides, der består af et militært museum og en bygning for veteraner.

Præsidenten ventes at indlede højtideligheden med at afholde en tale, mens styrker fra nationalgarden vil holde et billede af hvert af ofrene.

Fredag aften kom det frem, at en kvindelig selvmordsbomber ikke sprængte sig selv i luften onsdag, da specialstyrker indtog en bygning i Paris-bydelen Saint-Denis.

Den internationalt efterlyste islamist Abdelhamid Abaaoud organiserede angiveligt angrebene i Paris og blev onsdag dræbt under politiaktionen.

Det ventes, at folk i Paris fredag aften samles foran de improviserede mindesteder, som er anlagt med lys, blomster og hilsner foran de angrebne steder.

Myndighederne har dog indskærpet, at store forsamlinger bør undgås på grund af frygt for nye angreb.

Der er fortsat forbud mod store forsamlinger i den franske hovedstad og omkringliggende områder.

Søndag aften afviste franske specialstyrker sørgende ved katedralen Notre Dame, da de ville mindes de dræbte. For mange var samlet på et sted, lød det.

Politi har optrappet ransagninger mod terrormistænkte i hele Frankrig som et led i undtagelsestilstanden, der blev indført umiddelbart efter angrebet.

Knap 800 ransagninger er blevet gennemført over fem dage, hvor 90 personer er varetægtsfængslet med henblik på at blive afhørt.

174 våben er blevet beslaglagt, og der er gjort 64 fund af narkotika.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip