Dødstal stiger til 37 efter selvmordsangreb i Ankara

Skrevet af admin

14/03/2016

Dagens topnyheder

Yderligere tre personer er døde af deres kvæstelser fra søndagens selvmordsbombe i den centrale del af Ankara. Det fortæller den tyrkiske sundhedsminister, Mehmet Muezzinoglu, mandag.

- Her til morgen døde yderligere tre af deres kvæstelser fra en selvmordsbilbombe i hjertet af den tyrkiske hovedstad. Dermed er det samlede antal dræbte 37, siger Muezzinoglu til tyrkisk tv.

Den danske ambassade i Tyrkiet har været i kontakt med alle relevante hospitaler i Ankara og fået bekræftet, at der ikke er nogle danske statsborgere blandt de dræbte eller sårede.

Danskere i Ankara opfordres dog stadig til at udvise agtpågivenhed og følge de lokale myndigheders anvisninger, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Nyhedsbureauet Anadolu skriver, at tyrkiske kampfly bomber militante kurderes baser i det nordlige Irak.

Myndighederne mistænker kurdere for at stå bag søndagens voldsomme bombeangreb, som sårede flere end 125 mennesker.

- De indledende undersøgelser viser, at dette angreb tilsyneladende blev udført af enten PKK (Kurdistans Arbejderparti, red.) eller en tilknyttet organisation, siger en officiel kilde til nyhedsbureauet Reuters.

De tyrkiske myndigheder har desuden indført udgangsforbud i den overvejende kurdiske by Sirnak i den sydøstlige del af landet, oplyser guvernøren i området ifølge Reuters.

Udgangsforbuddet gælder fra mandag aften.

Angrebet skete, knap en måned efter et andet blodigt bombeattentat i Ankara havde rystet Tyrkiet.

Eksplosionen søndag skete nær den centrale Kizilay-plads, hvor en bil eksploderede ved et busstoppested.

Tyrkiske myndigheder har sagt, at kurdiske militante stod bag angrebet i februar, hvor en bil ladet med sprængstoffer eksploderede ved militærbusser tæt ved en kaserne i hovedstaden. 29 mennesker blev dræbt.

Efter det angreb strammede de tyrkiske myndigheder sikkerheden i landet.

Tyrkiets regering har insisteret på, at selve angrebet i februar blev udført af et medlem af de kurdiske YPG-styrker i et samarbejde med PKK. Det sker, selv om en anden kurdisk gruppe har taget skylden for angrebet.

/ritzau/