Dødstallet efter italiensk busulykke stiger til 38

Ifølge det italienske nyhedsbureau Ansa har lokale anklagere mandag sat gang i en undersøgelse af, hvorvidt ulykken kan betegnes som manddrab. Chaufføren, som er blandt de omkomne, vil blive obduceret for at se, om der er spor af alkohol eller stoffer i hans blod, ligesom både bussen og autoværnet skal undersøges.

Redningsarbejdere oplyser ifølge AFP, at de har bjærget 33 lig fra den forulykkede bus, og at de har fundet yderligere tre omkomne personer under bussen. Derudover to er døde af deres kvæstelser på hospitalet.

Flere børn skulle ifølge italienske medier have været ombord på den forulykkede bus, og nogle af dem er kvæstede. Der var ingen danskere blandt passagererne, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Bussen faldt 30 meter ned ad en skrænt, og fotografer fra flere medier fortæller, hvordan redningsmandskab søgte efter overlevende og placerede de omkomne personer under hvide lagener i vejsiden.

Ulykken skete på motorvej A16 mellem Napoli og Bari. Ifølge AFP var bussen på vej tilbage til Napoli med passagerer, der havde været på pilgrimsfærd i Pietrelcina i det sydlige Italien.

Øjenvidner fortæller ifølge AFP, at bussen kørte med høj fart, da ulykken skete. Desuden forklarer de, at det kunne se ud som om, at bussen havde problemer med at bremse.

Bussen ramte adskillige biler, før den styrtede udover skrænten, og der er forlydender om, at nogle af passagerne i de ramte biler også er kommet til skade.

Italienske medier oplyser, at stedet, hvor ulykken skete, er en »sort plet« trafiksikkerhedsmæssigt, fordi der er en stejl kurve på vejen.

Ifølge italienske medier var omkring 50 personer ombord på bussen, mange af dem børn. Politiet har endnu ikke bekræftet dødstallet.

»Vores prioritet lige nu er bjærge de kvæstede,« siger en polititalsmand ifølge AFP.

Motorvejen mellem Napoli og Bari er nu lukket for trafik som følge af ulykken.

Den seneste store busulykke i Europa var i marts 2012, da en schweizisk bus forulykkede, hvor 28 personer, herunder 22 børn, omkom.

Dagens Gossip