Dødstallet efter kinesisk ulykke stiger til 85

Dødstallet efter denne uges kraftige eksplosioner i millionbyen Tianjin i det nordøstlige Kina er oppe på 85. Tidligere har der været tale om 56 omkomne.

Det skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Der er 21 brandfolk blandt de døde. Foruden de bekræftede dødsfald er over 700 på hospitalet - adskillige af dem i kritisk tilstand.

De to store eksplosioner skete på havnen i et stort industriområde, og der er lørdag fortsat ild i ruinerne. Myndighederne har endnu ikke fundet frem til, hvad der forårsagede ulykken.

Udenlandske eksperter har dog peget på, at de brandfolk, der først kom til stedet, kan have begået en alvorlig fejl ved at sprøjte med vand i stedet for pulver mod en stor lagerbygning, der indtil onsdag rummede sprængfarlige kemikalier.

Indbyggerne i Tianjin, hvor der bor 15 millioner mennesker, frygter, at røgen i området kan være giftig, hvilket eksperter endnu ikke har givet et entydigt svar på. Det tyder dog på, at luften ikke udgør nogen sundhedsrisiko.

Et hold bestående af 217 atom- og biokemieksperter fra det kinesiske militær er blevet sendt til ulykkesstedet efter eksplosionerne.

Havnen i Tianjin er den tiendestørste i verden, og eksplosionerne onsdag kunne ses af satellitter i rummet.

Chokbølger buldrede ud fra havnen og kunne mærkes i boligblokke flere kilometer væk. Det geologiske institut i USA, der foretager seismologiske målinger og registrerer jordskælv, sagde, at det registrerede sprængningen.

Tyske Volkswagen har bekræftet, at over 2000 nyproducerede biler, der stod på havnen, er udbrændt, mens Renault siger, at næsten 1500 af den franske bilfabriks biler blev ødelagt. Andre bilfabrikker rapporterer også om ødelagte nyproducerede biler.

Industriulykker er ikke sjældne i Kina, der har haft tre årtier med buldrende vækst. For et år siden kostede en eksplosion på en fabrik, som laver dele til bilindustrien i det østlige Kina, 75 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip