Dødstallet i Guinea stiger til 54

Volden brød ud i en sydlig skovregion mandag, hvor tankstationsvagter fra Guerze-stammen tævede en person fra en rivaliserende stamme ihjel, fordi de mistænkte ham for at have stjålet fra tankstationen.

Kampene bredte sig hurtigt til den nærliggende provinshovedstad Nzerekore, den næststørste by i Guinea. 131 mennesker blev såret, og flere fik ødelagt deres hjem, oplyser Guineas regering.

Myndighederne meldte oprindeligt ud, at 16 personer var blevet dræbt i sammenstødene. Dødstallet begyndte imidlertid at stige kraftigt i takt med at adskillige lig blev fundet i byens gader.

Ifølge den læge, som AFP har talt med, er der fortsat lig i lighuset, som endnu ikke er blevet identificeret. Flere »har intet hoved, mens andre ikke har nogen identitetspapirer,« siger han til nyhedsbureauet.

Sikkerhedsstyrker blev indsat for at standse kampene, men hverken det eller et udgangsforbud lagde en dæmper på volden.

En række vidner fortæller AFP, at de rivaliserende stammer angreb hinanden med macheter, økser, sten og skydevåben, ligesom de satte ild til huse og biler.

En beboer i Nzerekore fortæller, at en »urolig ro« har sænket sig over Nzerekore, og at byens indbyggere, hvoraf de fleste havde lukket sig inde i deres hjem under blodsudgydelserne, er begyndt at vove sig ud igen.

Sikkerhedsstyrker, medicinsk personale og hjælpearbejdere har benyttet roen til at samle lig op fra gaderne.

Ifølge talsperson for regeringen Albert Camara er omkring 50 personer blevet arresteret i forbindelse med sammenstødene.

Voldshandlinger er udbredte i regionen, der ligger nær grænsen til Liberia, hvor sammenstød mellem de to stammer jævnligt bryder ud.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip