Dødstallet i Irak stiger til 65

12 bilbomber og en vejsidebombe ramte den irakiske hovedstad, mens et andet bombeangreb fandt sted i distriktet Madain syd for Bagdad, oplyser en talsperson fra det irakiske politi og lægepersonale til AFP.

De mange bilbomber sprængte lørdag aften i en serie tilsyneladende koordinerede angreb. Angrebene ramte primært shiamuslimske kvarterer og fandt sted kort tid efter solnedgang, hvor mange muslimer på grund af ramadanen går i byen for at handle eller spise på restauranter.

To af angrebene var målrettet en travl handelsgade i det shiamuslimske kvarter Karrada. Angrebene i Karrada var angiveligt de mest dødelige, da 12 personer mistede livet i disse angreb. To bilbomber og en vejsidebombe ramte Zafraniyah, et andet område i det centrale Bagdad. Fire angreb fandt sted i det sydlige Bagdad, to bilbomber sprængte i et nordligt område af byen, og to bilbomber sprængte i den østlige del af hovedstaden, skriver AFP.

Sent lørdag aften var det fortsat uklart, hvem der står bag angrebene, der blot er de seneste i en bølge af voldshandlinger, der har dræbt flere hundrede mennesker den seneste måned, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der er divergerende oplysninger om det samlede antal dræbte i den seneste tid. En oversigt, som nyhedsbureauet AFP har udarbejdet på baggrund af oplysninger fra lægepersonale og kilder i den irakiske sikkerhedstjeneste, viser, at knap 490 irakere har mistet livet den seneste måned. Ifølge en opgørelse fra organisationen Iraq Body Count kan drabstallet imidlertid være over 535 alene i juli måned. Her ikke medregnet lørdagens nu 65 dræbte.

Det stigende antal voldshandlinger i landet har skabt frygt for, at en voldsom sekterisk konflikt vil bryde ud i landet, hvor kurdere, shia- og sunnimuslimer endnu ikke har fundet et kompromis for magtfordelingen i landet efter afsættelsen af Saddam Hussein.

Militante grupperinger har gennem flere år udført angreb i Irak, men analytikere siger ifølge AFP, at udbredt utilfredshed blandt medlemmerne af landets sunnimuslimske mindretal, som regeringen ikke har håndteret, har givet næring til den stigende uro i landet i år.

Dagens Gossip