Dødstallet stiger ifølge Læger uden Grænser: 19 er dræbt ved bombeangreb

Mindst 12 ansatte fra Læger uden Grænser og syv patienter er dræbt ved det bombeangreb, der natten til lørdag ramte organisationens hospital i Kunduz i det nordøstlige Afghanistan.

Blandt de dræbte patienter er tre børn.

Foruden de dræbte er 37 alvorligt såret, heriblandt 19 medarbejdere i Læger uden Grænser, oplyser organisationen. Dødstallet kan stige yderligere.

Da bomberne faldt, befandt omkring 80 af organisationens ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte, og skæbnen er fortsat uvis for en del af dem. Ingen danskere er udsendt til Kunduz.

Læger uden Grænser fordømmer angrebet og understreger i en pressemeddelelse, at parter i konflikten i Afghanistan var informeret om, hvor hospitalet og andre af organisationens bygninger i området lå. GPS-koordinater var meldt ud, lyder det.

- Som det er tilfældet i alle konfliktzoner, hvor vi arbejder, er den præcise beliggenhed af vores faciliteter angivet til alle parter under adskillige lejligheder i de seneste måneder. Senest blev koordinaterne givet den 29. september.

- Angrebene fortsatte i over 30 minutter, efter at repræsentanter for det amerikanske og afghanske militær var informeret. Vi ønsker straks at få klarhed over, hvad der præcist skete, og hvordan denne forfærdelige begivenhed kunne ske, lyder det.

Den seneste uge har afghanske regeringsstyrker og internationale specialstyrker kæmpet mod Taliban i Kunduz.

Det afghanske præsidentkontor oplyser, at chefen for de amerikanskledede styrker i Afghanistan, general John Campbell, har undskyldt bombardementet over for den afghanske præsident, Ashraf Ghani.

En talskvinde for den internationale koalition kunne ikke umiddelbart bekræfte, at general Campbell har talt med Ghani, men siger til Reuters, at hun vil undersøge sagen.

Læger uden Grænser - der forkortes MSF - siger selv i en meddelelse, at det er sandsynligt, at de amerikanskledede styrker stod bag bombardementet.

- MSF kræver en fuld og åben forklaring fra koalitionen om dets aktiviteter med luftangreb over Kunduz lørdag morgen, siger organisationen.

Ud over hospitalet i Kunduz har Læger uden Grænser også et hus til pårørende, kontor og en ambulant afdeling i Chardara i det nordvestlige Kunduz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip