Døgninstitutioner advarer mod øget kontrol

»De sikrede døgninstitutioner afspejler det samfund, de aftager fra, og når bandegrupperingers optag bliver yngre og yngre, og når børn og unge skaber sig uhensigtsmæssige erfaringer tidligere og tidligere, så spiller det selvfølgelig ind på situationen i sikrede ungdomsinstitutioner, som modtager de allermest udsatte og kriminelle unge. Men jeg mener ikke, man skal haste flere beføjelser til de ansatte igennem nu og her,« siger Søren Skjødt, der henviser til, at tidligere socialminister Karen Hækkerup (S) allerede har nedsat en arbejdsgruppe på området.

»Jeg har stor respekt for de mennesker, som arbejder med det her, og jeg kan sagtens forstå, at man på flere af de her institutioner ønsker hjælp til at håndtere de unge. Men jeg bifalder også arbejdsgruppen, som netop har fokus på hele magtanvendelsesbekendtgørelsen over for børn og unge. Det er meget kompetente folk, der sidder i den arbejdsgruppe, og jeg mener, at de skal finde en løsning på det her,« lyder det fra formanden.

Han forventer til gengæld, at nuværende socialminister Annette Vilhelmsen (SF) vil tage nødråbet fra Region Syddanmark - som han finder meget ansvarligt - til sig, så arbejdsgruppen bliver gjort opmærksom på de konkrete problemer.

»Det handler om at finde en løsning, hvor man får mulighed for at stoppe indsmugling af stoffer og våben, uden at det bliver »hårdt mod hårdt«, for det kan give endnu større forråelse. Jeg er udmærket klar over den dobbelthed, der ligger i at yde omsorg og så samtidig sætte nogle rammer for nogle unge, der ikke ønsker at være i de rammer, men jeg har fuld tiltro til, at ministerens arbejdsgruppe kommer med en løsning på det,« siger Søren Skjødt.

Regeringens arbejdsgruppe forventes at være klar med deres rapport i løbet af 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip