Døgnrapport fra Roskilde Festival: Så travlt har politiet haft

Den første oversigt fra Midt- og Vestsjællands Politi over kriminelle handlinger på Roskilde Festival afslører faktisk en smule færre narkosager end sidste år.

Politiet har nu opgjort hvor meget man har haft at se til fra fredag og frem til midnat natten til i dag.

Tyverier:

  • Der er anmeldt 70 anmeldelser om tyveri fra campingpladsen mod 95 i 2011.
  • Der er anmeldt 33 sager om tyveri fra lomme/taske/bagage mod 22 i 2011.

Lov om euforiserende stoffer:

  • Politiet har skrevet 120 sager i 2012 mod 123 i 2011. Hovedsaligt er der tale om beslaglæggelse af hash og lignende.

Vold:

  • Der har ikke været nogen anmeldelser om vold i 2012.

Andre sager:

  • Kl. 1300 blev en 22-årig mand fra Rumænien fremstillet i grundlovsforhør sigtet for fem tilfælde af tyveri fra campingområdet på Roskilde Festivalen. Den 22-årige havde stjålet kontanter, 10 mobiltelefoner, en pung indeholdende kontanter og en taske. Festivalvagter havde tilbageholdt den 22-årige efter at han var taget på fersk gerning i færd med at stjæle fra et telt. Tyverierne var sket sammen med to andre gerningsmænd, som politiet ikke fik fat i. Den 22-årige blev varetægtsfængslet til den 26/7.
  • Kl. 1815 anmeldte en 19-årig kvinde fra Hjørring, at hun havde været udsat for røveri kl. 0105, da hun stod og ventede på nogle veninder på det grønne område mellem område E og G. en mand kom hen til hende og forlangte på gebrokkent engelsk at få udleveret penge og mobiltelefon. Herefter tog han fat i den 19-åriges arm, stak hånden i hendes lomme og tog hendes mobiltelefon, hvorefter han løb fra stedet. Gerningsmanden beskrives som: Mand, ca. 30 år, ca. 185 cm høj, bredskuldret, sigøjnertype, kort mørkt hår. Iført mørkt tøj – en mørk hættetrøje med lynlås. Talte gebrokkent engelsk.
  • Kl. 1931 traf politiet en 36-årig mand og en 18-årig kvinde, der begge er fra Rumænien, på campingområdet. De havde ikke bånd til festivalen, hvorfor de blev pålagt en afgift af Roskilde Festivalen og derefter eskorteret ud fra pladsen af politiet.
  • Kl. 2338 blev en 19-årig mand fra Højbjerg anholdt for voldelig optræden ved at slå mod festival vagterne med knyttede næver ved Tårn G. Den 19-årige, der var beruset, blev taget med på politistationen, hvor han blev sat i detentionen. han blev løsladt ca. kl. 6.
  • Kl. 0054 anmeldte en 21-årig kvinde fra Lyngby, at hun havde været udsat for røveri, da hun befandt sig på grusstien ved Tårn P. Pludselig var 3-4 mænd kommet hen til hende, havde ”lagt hende ned” og efterfølgende stjålet hendes mavetaske, der indeholdt dankort, kørekort, sygesikringsbevis, togkort nogle mønter.
  • Kl. 0613 blev en 24-årig mand fra Iran og en 28-årig mand fra Marokko anholdt for tyveri af en ipod fra en campingplads. Tyveriet var blevet opdaget af den 17-årige ejer, der netop kom til stedet som tyveriet skete. Han tilkaldte straks to festival vagter, der løb de to gerningsmænd op og tilkaldte politiet. Gerningsmændene sidder fortsat anholdt og vil blive afhørt i løbet af dagen.
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip