Dømt for drab: Bad bøn i stedet for at hjælpe dødssyg datter

Forældrene til den nu afdøde pige, fik i går en dom for manddrab, da de ikke søgte lægehjælp i tide.

Den kun 11-årige Kara Neumann døde af ubehandlet diabetes type 1.

Type 1 diabetes er kun farlig, hvis den ikke behandles, og er kun ikke yderste konsekvens dødelig.

Ifølge rapporter havde Kara ugen op til sin død, vist tegn på udmattelse og dehydrering, men hendes forældre havde hårdnakket nægtet, at søge lægehjælp.

I stedet for havde forældrene forsøgt, at helbrede hende ved tilbedelse og bønner, uden brug at medicin.

En læge, der vidnede i retten, forklarede hvordan Karas sygdom nemt kunne behandles, og hendes tilstand ikke var ude af kontrol, før den dag hun døde.

Neumann-forældrene er ikke som sådan tilhængere af nogen kirke, men identificerer sig selv som en del af Pinsekirken. En religion der holder mere fokus på ”bibeltro”, bibellære og tilbedelse end den almindelige folkekirke.

Enkelte tilhængere af Pinsekirken tror på, at bønner og tilbedelse oftere kan kurere sygdomme end medicin og anden lægehjælp, hvilket var Neumann-parrets argument for, at deres 11-årige datter ingen lægehjælp fik.

Det var først da venner af familien påskesøndag ringede efter en ambulance, at Kara fik lægehjælp. Ambulancefolkene fandt Kara uden puls, og flere forsøg på genoplivning mislykkedes.

I retten forklarede Dale Neumann, Karas far, at han godt vidste at hans datter var syg, men troede ikke på, at det var dødeligt. Han tilføjede, at han til det sidste troede på, at Jesus ville bringe hans datter tilbage fra de døde, som han havde gjort det med Lazarus i Johannes Evangeliet.

Wisconsin er en af 17 stater i USA, som tillader religiøse motiver, som en del af forsvaret for forbrydelser mod børn, skriver NBC News.

Dagens Gossip