Dømte pædofile skal kastreres i Indonesien

Bliver man dømt for overgreb mod børn i Indonesien, vil man blive kemisk kastreret.

Landet sætter nu hårdt ind over for sexforbrydere, efter landets politikere har fået nok af alt for mange overgreb. Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

- Det vil få folk til at tænke sig om 100 gange, før de begår sådanne forbrydelser, siger Muhammed Prasetyo, der er statsadvokat i landet, efter et møde med præsidenten, hvor sanktionen blev vedtaget.

Straffen vil snart være godkendt gennem et direktiv fra præsidenten. Det betyder, at den automatisk bliver lov, uden at parlamentet skal stemme om det.

Der har den senere tid været en række chokerende sager, hvor børn er blevet angrebet i Indonesien. Senest blev en niårig pige kidnappet, voldtaget og myrdet. Hendes lig blev fundet i en papkasse i hovedstaden Jakarta. Obduktionen viste, at hun gentagende gange var blevet seksuelt forulempet.

Læs også: Bande myrder dømt pædofil ved at voldtage ham med kosteskaft

Under den nuværende lov i landet har sexforbrydelser mod børn en strafferamme på op til 15 års fængsel. Mange pædofile får dog kortere straffe.

Indonesien bliver med loven medlem af en lille gruppe af lande, der bruger kemisk kastration mod pædofile. Gruppen af lande tæller også Polen, nogle stater i USA og i Sydkorea.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip