Dokumentar: Togkatastrofen ved Santiago de Compostella

Discovery Channel viser på søndag en dokumentarudsendelse om togkatastrofen i Spanien. Her vises den faktuelle vinkel på togkatastrofen, hvor et intercity-tog med 218 passagerer kørte af sporet ved Santiago de Compostella i Spanien tidligere på året

Ulykken er blevet betegnet som en af de værste i Spaniens historie, og Discovery Channels dokumentar går helt tæt på, hvad der skete, den sommermorgen i juli.

De øjeblikke, der førte op til ulykken undersøges, og tragedien analyseres skridt for skridt – fra eksklusive interviews og vidneforklaringer, 3D grafik over selve afsporingen og en retsmedicinsk analyse af hændelsesforløbet.

Ulykken fandt sted den 24. juli, hvor toget med høj hastighed kørte af sporet blot fire kilometer fra stationen i Santiago de Compostella - en destination, der er populær blandt pilgrimsrejsende katolikker fra hele verden. 79 passagerer ud af de i alt 218 om bord blev dræbt, og mere end 20 personer er stadig i kritisk tilstand.

Men hvad var det, der fik toget til at afspore? Var det en katastrofal, teknisk fejlfunktion eller måske nærmere en førerfejl? Kørte toget simpelthen for hurtigt? Og hvad gjorde togføreren i de afgørende øjeblikke, før afsporingen fandt sted?

Dokumentaren gengiver og analyserer nogle af de optagelser, der er fanget af det sikkerhedskamera, der var placeret langs skinnerne. Det viser, at toget forlod skinnerne i et skarpt sving, netop som det var kommet ud fra en tunnel. De otte vogne, som toget bestod af, blev efterfølgende smidt direkte ind i den betondæmning, der lå langs med skinnerne.

Foruden de hårrejsende optagelser og eksperternes vurdering af situationen, kigger programmet også på, hvordan man kan undgå lignende ulykker i fremtiden.

Få hele historien om ”Togkatastrofen i Spanien” på søndag klokken 22 på Discovery Channel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip