Dom blæser ikke vindmølle-kritikere omkuld

Dommen vækker glæde i Miljøministeriet og forundring i Landsforeningen for Bedre Miljø, der har været med til at anlægge sagen.

»Vestre Landsret har konkluderet, at loven er i orden. Det havde jeg også forventet, og jeg er glad for, at testcentret for store vindmøller kan fortsætte. Det er vigtigt, at vi kan udvikle nye vindmøller og bevare arbejdspladser i Danmark,« siger fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Anlægsloven fastsætter rammerne for etablering af det nationale vindmølletestcenter ved Østerild samt for opstilling af syv testvindmøller, der er op mod 250 meter høje. Testcentret ligger ifølge Miljøministeriet primært på statens ejendom, men det har været nødvendigt at ekspropriere en række private lodsejeres ejendomme.

Sagsøgerne mener, at anlægsloven er vedtaget i strid med Danmarks forpligtelser efter habitat- og fuglebeskyttelsesdirektiverne samt VVM-direktivet, der handler om virkningen på miljøet.

»Jeg er bestemt ikke enig i den vurdering, som landsdommerne har lagt til grund. Der foreligger en forkert afgørelse,« siger Henrik Svanholm fra Landsforeningen for Bedre Miljø og uddyber:

»Nu kan man diskutere, om det er en politisk dom. Det kan være svært at vurdere, men hvorom alting er, mener vi ikke, det er en korrekt afgørelse,« siger han.

Foreningen vil nu nærlæse dommen.

»På nuværende tidspunkt kan vi ikke tage stilling til, om vi vil anke sagen eller smide håndklædet i ringen. Det må vi lige have lov til at tænke lidt over,« siger Henrik Svanholm.

Selv om torsdagens dom går foreningen imod, blæser den ikke vindmølle-kritikerne omkuld.

»Kampen slutter overhovedet ikke på det her tidspunkt. Jeg vil sige, at den måske lige præcis er begyndt,« siger Henrik Svanholm og uddyber:

»Jeg er sikker på, at når vi når enden af dagen - og det behøver ikke nødvendigvis være i dag - så tror jeg faktisk, at man vil have et andet syn på det her vindmølletestcenter og på hele spørgsmålet omkring opstilling af vindmøller i Danmark«.

Dagens Gossip