Dom: Facebook-kommentar var ikke fyringsgrund

Det var ikke berettiget, at en tillidsmand i en bank fik en fyreseddel efter en sur bemærkning på Facebook. Det har en højesteretsdommer fastslået i en sag, som blev ført af tillidsmandens fagforening, Finansforbundet, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Den 28. december 2012 skrev tillidsmanden en sur kommentar om bankens kunder på Facebook, som lød sådan:

- Ferie! Gid Fanden havde folk, der kommer i tanke om indskud på børneopsparinger og pensioner den sidste bankdag i året! Der er fucking 364 andre dage i året, hvor du kan ringe om det!

Og det var ganske vist ret dumt at skrive sådan, slår Højesteret fast, men det berettiger ikke til en opsigelse. En advarsel ville i stedet have været på plads. Tillidsmanden fik derfor tilkendt knap otte måneders løn i godtgørelse fra banken.

Sagen har chokeret hovedpersonen.

- Jeg har altid været glad for at arbejde i banken, og jeg kan godt se, at det er uhensigtsmæssigt, hvad jeg skrev. Men jeg synes, en fyreseddel var ude af proportioner, siger tillidsmanden, som vil være anonym, til Nyhedsbrevet Finans.

Dommeren lagde vægt på, at tillidsmanden fortrød sin opdatering og slettede den igen efter 16 timer.

Endvidere talte det for tillidsmandens sag, at arbejdspladsen ikke var nævnt ved navn, og at banken ikke har kunnet dokumentere skadevirkninger i form af kunder, der har klaget.

Medarbejderes udtalelser på Facebook er nyt land rent juridisk. Der har ifølge Finansforbundet kun været to afgørelser i sager om uberettiget fyring på grund af adfærd på Facebook.

Den ene faldt ud til arbejdstagerens fordel og den anden til arbejdsgiverens.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip