Dom i kokainsag blev fire år forsinket

En bølge af forhindringer har forsinket en større narkosag fra Randers-området i cirka fire år.

Det ene problem har afløst det næste. Men forleden kunne retten langt om længe afsige dom. Og ventetiden har medført, at tre mænd, hvoraf i hvert fald den ældste har forbindelse til Hells Angels, har fået en reduceret straf.

Anklagen drejer sig om en forbrydelse begået i december 2011. I en grøn Ford Mondeo i en garage på et nedlagt landbrug i Stouby var 2,5 kilo kokain gemt i bilen.

Betjente opdagede ved en hemmelig ransagning stoffet og skiftede det ud med ufarligt pulver - og forsøgte samtidig at skaffe beviser.

Især dna-analyser har nu fældet de tiltalte. Dna fra to af de tiltalte blev fundet på bagsiden af beklædningen ved den ene bildør, og det er ikke et sted, brugere af en bil normalt vil afsætte dna, konkluderer domsmandsretten i Randers.

Netop her under bagbeklædningen lå stoffet.

Straffen - efter rabatten - er fængsel i fem år til den 61-årige Kurt Knøsgaard Sørensen, fordi han ifølge rettens vurdering havde en hovedrolle.

Michael Sander Christensen på 49 år er idømt fængsel i fire år, og endelig er der givet tre år til 38-årige Kenneth Conrad Lind. Alle har nægtet sig skyldige.

Sander Christensen har i øvrigt fået stor omtale i medierne, da han stak af fra et venterum på politigården i Randers i oktober 2011.

Han foretog en halsbrækkende og spiderman-agtig tur på bygningens facade i tredje sals højde, har Randers Amts Avis tidligere rapporteret.

Sagen har allerede én gang været til vurdering i byretten. I marts 2012 blev to af mændene idømt hver seks års fængsel, mens den tredje fik tre år.

Men der var begået en alvorlig fejl. Materiale var blevet holdt skjult for forsvarerne, fastslog Vestre Landsret, som sendte sagen tilbage til byretten.

Man startede forfra i 2013, men travle forsvarere betød, at den blev udsat til 2014. Og så opstod en ny forhindring: Forsvarerne mente, at anklagemyndigheden havde indleveret det nye anklageskrift for sent.

Dette spørgsmål rumlede i retssystemet i adskillige måneder, før Højesteret i maj 2015 kunne slå fast, at forsinkelsen ikke kunne føre til frifindelse. Dermed var der til sidst grønt lys for en egentlig afgørelse i Randers.

Og her er mændene altså blevet fundet skyldige for anden gang. Men dermed er det ikke slut. Det bliver til et gensyn med landsretten, for alle tre har anket.

Alderspræsidenten, 61-årige Kurt Sørensen, kræver sagen hjemvist til byretten. I givet fald kan det blive til tredje gang, at dommere i Randers skal vurdere anklagen.

/ritzau/

Dagens Gossip