Dom i Manning-sag kan falde når som helst

Bradley Manning, der har lækket 700.000 fortrolige dokumenter til WikiLeaks, har erklæret sig skyldig i ti af i alt 22 tiltalepunkter, og nu er det altså op til dommeren at afgøre, om den 25-årige Manning er skyldig i de resterende punkter og derefter, hvordan straffen i givet fald skal lyde.

Findes Manning skyldig i det mest alvorlige tiltalepunkt - at have »hjulpet fjenden«, kan det alene udløse livsvarigt fængsel.

Den unge soldat og whistleblower blev i 2010 arresteret i Irak for at have videregivet fortroligt materiale om blandt andet den amerikanske krigsindsats i Irak og Afghanistan samt dokumenter, som indgående beskriver det amerikanske verdensomspændende diplomati til organisationen WikiLeaks.

Lækagen bliver betegnet som den mest omfattende af sin slags i amerikansk historie og omfatter mere end 700.000 dokumenter og videoer.

Mannings forsvarsadvokat, David Coombs, fortalte ifølge AFP den militære domstol fredag, at Manning ikke er nogen forræder, men snarere en »ung, naiv og godhjertet« whistleblower. Manning ønskede blot at belyse USAs ugerninger på slagmarken, hævdede Coombs.

Et af de tiltalepunkter, Manning har nægtet sig skyldig i, er anklagen om, at han bevidst har hjulpet Osama bin Ladens terrornetværk, al-Qaeda.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip