Dom: Købte 58 rejser på nettet med stjålne kreditkort

Skrevet af admin

25/01/2016

Dagens topnyheder

Tre mænd fra det vestlige Aarhus har misbrugt udenlandske kreditkort til at købe rejser, gavekort og andre varer på internettet for godt 1,5 millioner kroner fra maj til oktober i 2014.

Det er mændene på 23, 26 og 33 år mandag eftermiddag blevet dømt for i Retten i Aarhus, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Sagen voksede i løbet af foråret 2015, og takket været godt politiarbejde af kollegerne i Aarhus Vest endte vi til sidst ud med et 22-siders langt anklageskrift med 75 forhold om databedrageri og et enkelt om overtrædelse af våbenloven, siger senioranklager i Østjyllands Politi Charles Conrad i pressemeddelelsen.

- Der er rejst tiltale for bedrageri for godt 1,5 millioner kroner, der har været indkaldt 52 vidner i sagen, og en sammentælling viser, at de tiltalte har tjent over 320.000 kroner på deres ulovlige forretningsmetoder.

Mændene købte i alt 58 rejser hos danske rejseselskaber, som de så solgte videre til andre. De fleste nåede at gennemføre rejserne.

Da kreditkortudstederne blev bekendt med, at kortene var blevet misbrugt, lavede de en såkaldt "charge back", hvilket efterlod rejseselskaberne med den store regning.

Det fik rejseselskaberne til at lukke for køb med udenlandske kreditkort i oktober 2014.

Men det stoppede ikke de tre svindlere, som i stedet begyndte at handle hos internetbutikker. Her købte de varer og gavekort for mere end 130.000 kroner, inden politiet i januar fandt frem til gerningsmændene og ransagede adskillige adresser.

Den 33-årige mand, der er afvist asylansøger, fik to års fængsel og udvisning i 12 år, den 26-årige blev ligeledes idømt to års fængsel, mens den 23-årige, der er bosiddende i Danmark, men ikke er dansk statsborger, fik halvandet års fængsel og betinget udvisning i to år.

Yderligere en person, en 24-årig mand, er tiltalt i sagen. Han forventes at få dom 8. februar.

/ritzau/