Dom: Kvinde ville knivdræbe kæreste under drikkelag

Der blev indtaget store mængder alkohol, da en midaldrende mand tilbage i marts nær var død efter et knivstikkeri i et sommerhus på Hønsinge Lyng i Odsherred.

Det slår Retten i Holbæk tirsdag fast i en dom mod mandens 46-årig kæreste, som nu er blevet dømt for at have ført kniven. Dommen lyder på seks års fængsel for drabsforsøg.

Pia Valentin Græm har under sagen nægtet sig skyldig, og hun har da også valgt at anke tirsdagens dom til Østre Landsret. Kravet er frifindelse.

Drabsforsøget fandt sted ved 02-tiden natten til den 17. marts, da parret sammen med en mandlig bekendt opholdt sig i sommerhuset.

Efterhånden som aftenen skred frem, og selskabet fik mere og mere at drikke, blev uoverensstemmelserne mellem kæresteparret voldsommere og voldsommere, skriver Sjællandske Mediers netavis.

På et tidspunkt truede kæresten Pia Valentin Græm med en kniv, men deres fælles bekendte lagde sig imellem og fik standset kæresten.

Kort efter forlod vennen huset, og så således ikke kvinden tage en kniv og stikke den 54-årige i maven, skriver sn.dk.

Pia Valentin Græm har under sagen påstået, at hun handlede i nødværge, da hun jog en kniv i maven på sin kæreste. Men nævningetinget i Holbæk deler ikke den opfattelse.

Et mindretal blandt rettens medlemmer stemte dog for at frifinde kvinden for anklagen om forsøg på manddrab. Mindretallet mente, at der udelukkende var grundlag for at dømme kvinden for grov vold.

Men flertallet mente, at kvinden burde have anset det som overvejende sandsynligt, at hendes gerning ville slå kæresten ihjel.

/ritzau/

Dagens Gossip