Dom på Fyn: Offer fik underbukser i munden og blev bundet med gaffa-tape

Retten i Odense har dømt to mænd og en kvinde for et særdeles groft hjemmerøveri i Odense i november 2011.

Det drejer sig om to mænd på 34 og 36 år fra Nyborg, samt en kvinde fra Odense på 21 år, og røveriet fandt sted mod kvindens eks-kæreste i hans lejlighed i Odense.

Baggrunden for røveriet var tilsyneladende et økonomisk mellemværende mellem det tidligere kærestepar. Kvinden ville derfor opsøge sin ekskæreste, og tog sin nuværende kæreste og hans ven med en novembernat ved 04.30-tiden.

Alle tre henvendte sig ved ekskærestens lejlighed, hvor de to mænd var bevæbnede med henholdsvis en økse og en kniv og maskerede med bl.a. en ishockeymaske.

De havde også medbragt Gaffatape og en klud i form af et par underbukser til at kneble ekskæresten med.

Straks efter ankomsten til ekskærestens lejlighed fik han stoppet den medbragte klud i munden, og bundet Gaffatape om ansigt og hænder.

Under opholdet i lejligheden var det kæresten på 34 år, der sammen med kvinden udsatte ekskæresten for grov vold ved at skære ham i armene og ansigtet med den medbragte kniv, ligesom den 34-årige viste sin kæreste, hvordan hun kunne anvende et knojern til at slå ekskæresten i hovedet med, oplyser Fyns Politi.

Da den 34-årige ville have en ring, der sad på ekskærestens finger, truede han med at skære fingeren af, hvis ringen ikke blev udleveret frivilligt.

Under episoden udtalte den 34-årige, at ekskæresten ville få stukket øjnene ud, hvis han begyndte at græde.

Den 36-årige ven havde under voldsudøvelsen båret TV, PC o. lign. værdigenstande ned i bilen og som afslutning på besøget blev ekskærestens lejlighed raseret.

Ved den efterfølgende lægeundersøgelse af ekskæresten blev der konstateret i alt 15 læsioner af forskellig karakter, herunder 4 stk. 3-6 cm lange snitsår på den ene arm, som kvinden havde tilføjet ham.

Ingen af de tre tiltalte var tidligere straffet af nævneværdig betydning for strafudmålingen.

Kvinden og den 34-årige blev begge idømt fængsel i 2 år og 6 måneder, mens den 36-årige ven, der ikke havde deltaget i voldsudøvelsen, blev idømt fængsel i 1 år og 6 måneder, idet retten om straffen udtalte, at han desuagtet havde deltaget i røveriet, han havde lagt bil til udflugten, han var maskeret og bevæbnet ved ankomsten, og han tog ikke afstand fra de andres voldsudøvelse, selvom han havde mulighed for det.

Retten tilkendegav ved domsafsigelsen, at der er tale om et røveri af grov karakter, idet sagen indeholder flere skærpende omstændigheder.

De domfældte tog alle betænkningstid med hensyn til ankespørgsmålet.

- De udmålte straffe er i overensstemmelse med det generelle strafniveau i røverisager af den karakter. Det er tilfredsstillende, at retten ved udmålingen tilkendegiver, at det betragtes som en skærpende omstændighed at overfalde folk i deres eget hjem. Der er tale om et røveri af grov karakter, siger anklager Anne Marie von Lowzow fra Fyns Politi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip