Dom til Madoffs hjælper afslutter gigantisk svindelsag

Irwin Lipkin, som var en af de længst ansatte medarbejdere hos milliardsvindleren Bernard Madoff, er onsdag idømt seks måneders fængsel for at have forfalsket dokumenter for sin arbejdsgiver.

Med dommen fra den amerikanske distriktsdommer Laura Taylor Swain på Manhattan er retssagerne i den omfattende sag afsluttet - mere end seks år efter at Madoff selv blev anholdt, hvilket sendte chokbølger gennem Wall Street.

Den 77-årige Lipkin arbejdede for Madoffs firma fra 1964 til 1998. Han er den sidste af i alt 15, der enten har erklæret sig skyldige eller er blevet dømt.

Madoff, der i dag også er 77 år, er selv blevet dømt til 150 års fængsel. Han har altid fastholdt, at han handlede alene.

Anklagemyndigheden har brugt millioner af dokumenter i sagen og har brugt mange ressourcer på at bevise, at Madoff var arkitekten bag bedrageriet, men at han fik masser af hjælp.

- Det var et bedrageri, som strakte sig over mere end 40 år. Sagen berørte i tusindvis af kunder. Det var meget svært at vide, hvordan vi skulle begynde, siger den tidligere anklager Matthew Schwartz.

Fem tidligere ansatte hos Madoff blev dømt i sagen i marts 2014. De fem siger, at de blev ført bag lyset af deres arbejdsgiver.

Peter Madoff, som er bror til Bernard Madoff, blev i 2012 idømt en fængselsstraf på 10 år for sin rolle som en af hovedmændene bag de årelange svindelnumre, som hans bror var hovedarkitekten bag.

Bernard Madoff bedrog investorer gennem et stort opsat pyramidespil. Sagen regnes for at være USA's største bedrageriskandale.

Madoff selv nød et liv på første klasse, alt imens han snød og bedrog sine investorer.

Han jonglerede i sit pengecirkus med betroede midler ved at udbetale meget store afkast til en del af kunderne med andre investorers indskud.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip