Dom: Topchef i Bang & Olufsen var illoyal

Skrevet af admin

17/02/2016

Dagens topnyheder

En tidligere topchef hos radio- og tv-koncernen Bang & Olufsen (B&O) i Struer opførte sig illoyalt, da han i 2013 blev medlem af bestyrelsen af den konkurrerende virksomhed Libratone, mens han fik løn fra B&O.

Vestre Landsret har dømt den tidligere topchef til at tilbagebetale 852.000 kroner, som han har fået i løn i opsigelsesperioden.

Jan McNair blev i 2010 hentet til Struer-koncernens ledelse for at styrke virksomheden på området for trådløs streaming af musik.

Da Tue Mantoni i 2012 kom til som topchef, opstod der uenighed om strategien, og man blev enige om, at Jan McNair skulle fratræde med udgangen af 2013. Han blev fritstillet i februar med fuld løn resten af året.

I maj 2013 blev han indvalgt som ulønnet medlem af bestyrelsen for Libratone A/S, der ligesom B&O laver trådløse højttalersystemer.

Libratone var i 2013 en meget lille spiller, men på vej frem.

I november 2013 blev B&O opmærksom på McNairs bestyrelsespost. Han blev bortvist, ligesom man holdt de sidste to månedslønninger tilbage. Man krævede også den allerede udbetalte løn tilbage.

Retten i Holstebro mente dog ikke, at et ulønnet bestyrelsesjob var en væsentlig misligholdelse. Men Vestre Landsret er lodret uenig.

Landsretten siger, at en ledende medarbejder, der bliver medlem af det øverste ledelsesorgan i en konkurrerende virksomhed, ikke har overholdt sin loyalitetsaftale med virksomheden, uanset om han får løn eller ej.

Landsretten lægger også vægt på, at Jan McNair ikke fortalte B&O, at han var kommet i bestyrelsen hos Libratone, og at han i øvrigt allerede i oktober 2013 blev ansat med virkning fra 1. januar 2014.

Efter landsrettens dom skal McNair tilbagebetale 852.000 kroner til B&O og dække sagens omkostninger med 236.000 kroner.

/ritzau/