Dom udskudt i indisk gruppevoldtægtssag

I alt seks mænd står tiltalt for forbrydelsen, som fandt sted i en bus i den sydlige del af New Delhi, og en af de seks mænd var kun 17 år på gerningstidspunktet. Det er netop domsafsigelsen over den 17-årige, som torsdag er blevet udskudt til 5. august.

Sagen har fået stor opmærksomhed i Indien, hvor demonstrationer og protester siden voldtægten har presset det indiske parlament til at lovgive om strengere straffe for voldtægter. Yderligere har kvinderettighedsforkæmpere i landet krævet større opmærksomhed på voldelige forbrydelser mod kvinder, som er blevet mere og mere almindeligt de sidste år. Voldtægten af den 23-årige kvinde i december var så voldsom, at kvinden senere døde af indre kvæstelser efter at have været indlagt på et hospital i Singapore.

Den dengang 17-årige mand risikerer op mod tre år i et ungdomsfængsel, og det har yderligere bragt sindene i kog. Han kan ikke dømmes af en almindelig domstol, fordi han var under 18 år, da han begik forbrydelsen, og det står langt fra mål med folkestemningen og ofrets forældres krav om dødsstraf.

Et parlamentsmedlem har derfor stillet forslag om, at den kriminelle lavalder skal sættes ned til 17 år for alvorlige forbrydelser.

Dagens Gossip