Dommens dag for trio bag bestialsk drab

Skrevet af admin

17/12/2013

Dagens topnyheder

Tirsdag er dommens dag i en bestialsk og usædvanlig drabssag, der de sidste par måneder har været behandlet ved Retten i Roskilde.

Her har en 30-årig kvinde, hendes 19-årig nevø og hans 17-årige kammerat stået tiltalt for røveriforsøg, drab og mordbrand. Allerede fredag blev de tre kendt skyldige, og tirsdag beslutter retten så, hvilken straf de skal have.

Det var kvindens intense had og jalousi, der 14. september sidste år fik trioen til at opsøge den 26-årige Nilab Shahkor i hendes lejlighed i Gersagerparken i Greve syd for København.

Et par måneder forinden var Shahkor blevet gift med en mand, som den 30-årige var dybt forelsket i, og som hun hævdede hun allerede var gift med.

Hun forklarede i retten, at en imam allerede i maj 2011 havde viet hende og manden på en parkeringsplads i Ringsted under overværelse af to vidner. Hun kunne dog ikke fortælle, hvem imamen eller vidnerne var.

I lejligheden blev Nilab Shahkor forvandlet til en levende fakkel, da hun blev overhældt med benzin, hvorefter der blev sat ild til hende. Tekniske undersøgelser har fastslået, at hun stod op, da ilden blev antændt.

Branden udviklede sig eksplosivt, og den 30-årige kvinde blev selv forbrændt. Desuden kom hun voldsomt til skade, da hun sprang ud ad vinduet på 3. sal, mens nevøen og hans kammerat flygtede ned ad trappen.

De tre har under hele sagen nægtet sig skyldige. Kvinden har forklaret, at det var manden, som havde bedt hende om at brænde lejligheden af, så han kunne få penge fra forsikringen.

Drengene, der flere gange har skiftet forklaring, har fortalt, at de ikke vidste, at kvinden havde planer om at slå Nilab Shahkor ihjel.

Sagen er blevet behandlet af Retten i Roskilde, men selve retshandlingen er foregået i en retssal i Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i Roskilde.

/ritzau/