Dommer dropper undersøgelse af afdød diktators økonomi

Ifølge dommeren Manuel Valderrama er det i løbet af den ni år lange undersøgelse ikke lykkedes at redegøre for oprindelsen af et beløb, der svarer til 101 millioner danske kroner af den tidligere diktators formue. Undersøgelsen understøtter desuden ikke anklager om, at Pinochets familie hjalp den afdøde Pinochet med at gemme penge, som anklagerne mener, stammer fra svindel og våbenhandel, skriver BBC.

Mens medlemmer af Pinochets familie har udtrykt glæde over dommerens beslutning om at droppe undersøgelsen, siger advokater for sagsøgerne i sagen om Pinochets bankkonti, at undersøgelsen har efterladt mange ubesvarede spørgsmål:

»Vi vil aldrig komme til at kende sandheden om Pinochets ulovlige berigelse,« siger advokaten Carmen Hertz ifølge BBC.

Anklagen om korruption opstod i 2004, efter at en undersøgelse foranlediget af det amerikanske Senat fandt hundredvis af bankkonti knyttet til Pinochet og hans slægtninge i den hedengangne Riggs Bank i Washington DC.

Chilenske anklagere indledte en undersøgelse af Pinochet for skatteunddragelse, svig og underslæb.

En revision af Pinochets formue konkluderede, at den beløb sig til et beløb svarende til 118 millioner danske kroner, og at oprindelsen af et beløb svarende til knap 101 millioner kroner var ukendt.

Pinochet døde i 2006. Tusinder af aktivister og politiske modstandere blev dræbt, forsvandt, eller blev fængslet, da han sad på magten i Chile fra 1973 til 1990.

BNB

Dagens Gossip