Dommer Kehlet forklarer rødt kort og straffespark

To straffespark, et rødt kort og en intens atmosfære. Der var pres på Jakob Kehlet, da han lørdag dømte Brøndby-FCK.

- Det er fantastisk, vi har sådanne opgør i Danmark, og det var en stor fornøjelse at dømme, sagde Jakob Kehlet til TV3 Sport 1.

På samme kanal forklarede Kehlet også, hvorfor han dømte straffespark i først halvleg og uddelte rødt kort senere.

- Der var klart benspænd fra Delaney ved det første straffespark. Han rammer slet ikke bolden men klart manden. Derfor var der straffespark, og jeg var aldrig i tvivl om det, sagde Kehlet og gik så videre til det røde kort til Pierre Bengtsson.

- Der er mange ting, der kan forsvare det røde kort til ham. Han nedlægger manden, og jeg skal vurdere, om Brøndby-spilleren kunne have nået ned til målet, uden FCK-forsvaret havde hentet ham. Jeg vurderede, at det kunne de ikke, så jeg giver det røde kort for frarøvelse af en oplagt scoringsmulighed, men der var også mange andre ting, jeg kunne have givet ham det for.

- Da jeg fløjter, siger jeg ud til mine linjedommer, om der var rødt. De har to muligheder: enten kan de sige 'ligner rødt' eller også kan de sige 'rødt, rødt, rødt'. I denne situation hørte jeg en masse røde, så det dømte jeg, sagde Jakob Kehlet, der efterfølgende blev kritiseret af FCK-træner Ståle Solbakken, som kaldte Jakob Kehlets linje for Superliga-light. Den del kommenterede Jakob Kehlet ikke på overfor TV3 Sport 1. 

Dagens Gossip