Dommer løslader mand i en sag om erhvervsspionage

Nordsjællands Politi anholdt tidligt tirsdag morgen en mand og sigtede ham for erhvervsspionage, og tirsdag eftermiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Det fire og en halv time lange grundlovsforhør endte dog ikke, som politi og anklagemyndighed formentlig havde håbet. Dommeren besluttede nemlig, at manden skal løslades.

- Mistankegrundlaget er ikke godt nok, til at dommeren mente, der kunne ske varetægtsfængsling, siger anklager Thomas Raaberg-Møller.

Grundlovsforhøret blev holdt for dobbeltlukkede døre, så selv den nøjagtige sigtelse er ukendt for offentligheden.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om en topchef i en kendt dansk virksomhed, hvor han har været ansat i et par år. Tidligere har han arbejdet i en anden kendt virksomhed.

Ved retsmødets start bad anklageren om, at grundlovsforhøret blev holdt for dobbeltlukkede døre - en anmodning som dommer Marie Louise Klenow efterkom.

Det skete ifølge Ekstra Bladet med henvisning til, at der er tale om et betydeligt beløb, og fordi der er en mistænkt navngiven medgerningsmand på fri fod.

På trods af dørlukningen oplyser Retten i Helsingør, at sagen drejer sig om straffelovens § 299a, som henviser til markedsføringslovens § 19. Denne paragraf handler om videregivelse af forretningshemmeligheder.

Paragraf 299a har en strafferamme på op til seks års fængsel.

Selv om manden er løsladt, opretholder politiet sigtelsen mod ham.

- Men det er der ikke noget mærkeligt i. Det er helt normalt, for vi er i starten af sagen, og den skal nu efterforskes nærmere, før vi kan beslutte, hvad der videre skal ske, forklarer Thomas Raaberg-Møller.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip