Dommer må afbryde italiensk ligakamp to gange

11/04/2016

Palermo tabte søndag aften 0-3 hjemme til Lazio i den italienske Serie A, men det var ikke begivenhederne på grønsværen, der kom i fokus.

Derimod var tilskueruroligheder før og under opgøret på dagsordenen, så selve kampen to gange måtte afbrydes.

Første gang var midt i første halvleg, og anden gang var efter en times spil, da et kanonslag blev smidt ind på banen og eksploderede tæt på Lazio-spilleren Antonio Candreva.

Forinden var dommer Andrea Gervasoni tvunget til at udskyde opgøret, da stemningen omkring opgøret var særdeles betændt.

I minutterne efter det eksploderede kanonslag vurderede Gervasoni i flere minutter, om kampen skulle afblæses eller fortsætte.

Palermo kæmper for at undgå nedrykning til den næstbedste række, og de to klubbers fans røg i totterne på hinanden umiddelbart inden opgøret uden for Palermos hjemmebane, Barbera.

Ifølge La Gazetta dello Sport blev en Lazio-tilhænger stukket ned med knive på en bar af adskillige Palermo-fans.

Episoden sparkede urolighederne i gang, og politiet blev tilkaldt for at stoppe slagsmål mellem de to klubbers tilhængere.

På selve grønsværen kom Palermo skidt fra start, da Miroslav Klose efter 15 minutter med to scoringer havde bragt Lazio foran 2-0.

Og bagud 0-2 blev det for meget for dele af det aggressive hjemmepublikum, som begyndte at antænde fyrværkeri og iværksatte eksplosioner, der fik kampens dommer til at afbryde opgøret første gang midtvejs i første halvleg.

Med 20 minutter igen sørgede Felipe Anderson med sin scoring til 3-0 for sejren til romerne, der dermed fik tre point i Simone Inzaghis første kamp i spidsen for mandskabet.

Simone Inzaghi - der er bror til den mere kendte, tidligere AC Milan-angriber Filippo Inzaghi - blev indsat som Lazio-træner, efter at klubben for en uge siden fyrede Stefano Pioli, da Lazio tabte lokalopgøret mod AS Roma.

Trods sejren er Lazio langt fra topholdene. Mesterskabskampen står mellem førerholdet Juventus og forfølgeren Napoli, der søndag eftermiddag vandt 3-0 over Verona.