Dommer slukker for hjernedød gravid kvindes respirator

Det var den 33-årige Marlise Munozs mand, som lagde sag an mod hospitalet, fordi han mente, der var tale om "ondskabsfuld lemlæstelse" af hendes krop. Det skriver LA Times.

Sagen om den hjernedøde gravide kvinde har fået stor bevågenhed i USA, og nu har en dommer altså beordret hospitalet til at slukke for kvindens respirator.

Marlise Munoz var 14 uger henne i sin graviditet, da hendes mand Erick Munoz den 26.november fandt hende bevidstløs på køkkengulvet. Den gravide kvinde havde formentlig fået en blodprop i den ene lunge.

LÆS OGSÅ: Sensation deler katolikker: Nonne føder søn i Italien

Selv om hospitalet forklarede Erick, at hans hustru var hjernedød, og at hun aldrig ville vågne igen, nægtede man at slukke for respiratoren, som familien ønskede. Hospitalet fastholdt, at loven i Texas forbyder, at man stoppe livsbevarende behandling af gravide.

Nu er der afsagt dom i sagen, og hospitalet er blevet bedt om at slukke for respiratoren inden mandag klokken 17 lokal tid.

Med til afgørelsen hører vurderingen af det nu 22 uger gamle foster. Ifølge Erick Muniz' advokater er det umuligt at bestemme barnets køn på grund af misdannelser, desuden er der fundet vand i hovedet og tegn på hjerteproblemer hos fostret.

LÆS OGSÅ: Det sidste billede knuser dit hjerte: Ægtepar fotograferet i haven år efter år

Marlise Munoz mand forklarede også, at han betragter sin hustru som død.

- Når jeg bøjer mig ned for at kysse hendes pande, er hendes normale lugt væk. Det er erstattet med det, som jeg kun kan beskrive som lugtet af død, sagde han i retten. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip