Dommer står fast på kontroversiel beslutning i FCK-kamp

Dommer Lars Christoffersen kom i fokus efter pokalkampen mellem FC København og Randers FC onsdag aften, da han annullerede et mål dybt inde i den forlængede spilletid.

Randers kunne have udlignet til 2-2 på en scoring af Erik Marxen, men målet blev ikke anerkendt på grund af offside, og FCK endte med at vinde kvartfinalen 2-1.

Da en Randers-spiller headede bolden hen til Marxen, ramte den tydeligt Mathias "Zanka" Jørgensen på vejen, men Lars Christoffersen så det som en reflekshandling og ikke en aktiv handling fra FCK-stopperen.

Efter kampen stod dommer Lars Christoffersen fast på sin beslutning, da han så tv-billederne af den kontroversielle episode.

- Det er en utrolig svær situation for både mig og min linjevogter (Lars Hummelgaard, red.). Jeg skal vurdere, om der er tale om en aktiv handling på meget kort afstand i den situation, da Zanka header til den.

- Det er min helt klare vurdering, at han på så kort afstand instinktivt skal sætte hovedet på, og derfor bliver det en reflekshandling og ikke en aktiv handling, som mange gør den til, siger dommeren til TV3 Sport.

- Zanka laver et forsøg på at heade den væk, men det bliver ikke en aktiv handling, fordi det er på så kort afstand.

- Det er simpelthen en reflekshandling, som i engelske termer hedder en "deflection". Og det betyder, at Zanka ikke ophæver den offside, der var der, fastslår Lars Christoffersen.

Mathias "Zanka" Jørgensen scorede tidligere i den forlængede spilletid det afgørende 2-1-mål på et hovedstød.

Sejren til FCK betyder, at københavnerne nu skal møde Brøndby i semifinalen i DBU Pokalen. Semifinalerne afgøres over to kampe 6. og 20. april.

/ritzau/

Dagens Gossip