Dommere undrer sig over tavs DBU

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) undrer sig over, at Dansk Boldspil-Union (DBU) endnu ikke har reageret på dommernes konfliktvarsel.

Det er efterhånden fem dage siden, at DFU besluttede at varsle en strejke for Danmarks breddedommere per 1. april, såfremt DBU ikke forhøjer dommernes omkostningsgodtgørelse fra 200 til 218 kroner per kamp.

- Vi har ikke hørt noget fra DBU. Vi har ikke en gang modtaget en bekræftelse på, at de har modtaget vores brev. Jeg kan så læse i pressen, at det har de. Men vi har ikke hørt en lyd, siger DFU-formand Per Buttenschøn.

- Det undrer mig, at man i det forløb, vi er i, ikke hører noget som helst. At vi ikke hører noget om, hvad DBU gør sig af tanker om, hvordan vi kommer videre i den her forhandlingssituation. Jeg undrer mig såre, fastslår han.

Spørgsmål: Det kan være, at de ikke har haft tid til at mødes. Er det så ikke i orden?

- Hvis et forhandlingsudvalg på to-tre mennesker ikke fysisk kan mødes, så kan man tale sammen i telefonen. Det gør vi alle. Og så i det mindste vende tilbage til en forhandlingspart og sige, at vi har modtaget jeres brev.

- Og måske komme med et forslag til et forhandlingsforløb og med et forslag til en dag, hvor vi kan mødes. Men vi hører intet overhovedet, og det undrer mig meget, siger Per Buttenschøn.

Spørgsmål: Så vil du sige, at konflikten er rykket nærmere?

- Det må man sige. Vi har sat en frist, der hedder den 31. marts, så konflikten er rykket fem dage nærmere, fastslår dommerformanden.

Breddedommerne har modtaget 200 kroner siden 2009, og DFU ønsker en indeksregulering af godtgørelsen, så pengene følger lønstigningerne på det almindelige arbejdsmarked. Derfor lander beløbet på 218 kroner.

Den varslede strejke omfatter alle fodboldkampe i Danmark fra midnat den 1. april undtaget de tre øverste rækker hos herrerne - Superligaen, 1. division og 2. division - samt de to øverste rækker hos kvinderne - 3F Ligaen og 1. division.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip