Dommeren stoppede Bendtner i Wolfsburg-nederlag

27/11/2014

Nicklas Bendtner og Wolfsburg må vente til sidste spillerunde med at avancere til forårets del af Europa League.

Det er en kendsgerning, efter tyskerne led et sjældent hjemmebanenederlag på 0-2 til Everton fra Premier League.

I den sidste gruppekamp ude mod franske Lille, skal Wolfsburg sørge for at hente mindst uafgjort for at spille sig videre i turneringen på en andenplads i gruppe H, som Everton nu er sikker på at vinde.

Wolfsburg dominerede det meste af kampen, men Everton sejrede på effektivitet og lidt dommerhjælp.

Bortset fra et Everton-hovedstød på overliggeren efter et hjørnespark var Wolfsburg det mest dominerende hold i første halvleg.

Ikke mindst den belgiske stjerne Kevin de Bruyne førte sig frem med et par gode afslutninger fra distancen.

Nicklas Bendtner lurede som oftest på chancerne inde i straffesparksfeltet, og han forsøgte sig med en hælafslutning efter et indlæg fra højre.

Bolden havde retning mod mål, men om den ville gå i nettet må stå hen i det uvisse. Holdkammeraten Ivan Perišić sparkede den nemlig ind over stregen, men målet blev forkert annulleret for offside.

Hjemmeholdets føring lurede hele tiden, men i angrebsiveren blev tyskerne overrumplet af en kontra efter selv at have sparket et hjørnespark.

Med få kvikke stationer bragte Everton sin frontløber Romelu Lukaku i fri position, og belgieren scorede sikkert lige op til pausen.

Tyskerne angreb for udligning fra starten af anden halvleg, og efter 10 minutter lykkedes det for Bendtner at heade bolden i nettet efter et hjørnespark. Men igen dømte dommeren offside og denne gang med rette.

Mens Wolfsburg dominerede var Everton modsat hyperfarlige på kontraangreb, og englænderne havde allerede misbrugt en kæmpe chance for 2-0, da Kevin Mirallas var mand for at fordoble føringen efter 75 minutter.

Umiddelbart efter blev Bendtner erstattet med topscorer Ivica Olic, der dog heller ikke magtede at ændre stillingen.

I gruppens anden kamp torsdag spillede Lille uden Simon Kjær på banen 1-1 mod Krasnodar fra Rusland. Inden sidste runde har Lille fire point og kan snuppe andenpladsen fra Wolfsburg med syv point ved at være bedst indbyrdes i tilfælde af sejr i sidste kamp 11. december.

Krasnador har udspillet sin rolle efter kun tre point.