Dommerkritik efter sejr koster NBA-stjerne anden bøde

Det er sjældent, at spillere og trænere efter en sejr er så trætte af dommerne, at de har behov for at komme af med frustrationerne, vel vidende at det meget sandsynligt koster en bøde.

Basketballstjernen Paul George fra NBA-holdet Indiana Pacers er en undtagelse, og hans seneste udfald koster ham nu en bøde på 35.000 dollar (241.000 kroner).

Fredag vandt Indiana Pacers med 104-97 ude mod Brooklyn Nets, men George, der i både 2013 og 2014 blev udnævnt til NBA's Allstar-hold, var alt andet end glad, da han blev interviewet på live-tv lige efter kampen.

- Striberne (dommerne, red.) var forfærdelige, lød det fra Indiana-spilleren, som ellers havde spillet en god kamp og lavet 23 point.

- Det er frustrerende, men forhåbentlig vil ligaen gøre det bedre med hensyn til at kigge på disse ting (dommerpræstationerne, red).

Den kritik er ikke på sin plads, mener NBA, der altså har stukket Paul George en bøde for:

- Offentlig kritik af dommere og brug af bandeord i interview på live-tv, står der i meddelelsen fra NBA.

Allerede i sæsonens første kamp i slutningen af oktober, hvor Indiana tabte til Toronto Raptors, fik Paul George den første bøde efter at have udtrykt sin klare holding til dommernes indsats.

Det kostede ham den gang en bøde på 10.000 dollar (69.000 kroner), men det ufine sprogbrug i den seneste sag har øget bødens størrelse, skriver NBA.

Paul George er en af ligaens dominerende spillere, men han er også kendt for at have svært ved at finde ud af, hvad man skal ytre, og hvad man bør holde for sig selv, hvis ikke man vil have NBA-cheferne på nakken.

Tilbage i februar 2014 skrev han på sin twitterprofil til NBA-bossen Adam Silver, hvori han opfordrede Silver til at fyre alle NBA-dommere og finde nogle nye.

Den udmelding faldt heller ikke i god jord på NBA-organisationens kontor.

/ritzau/

Dagens Gossip