Dommerne i X Factor tildelt kategorier: Se hvad Blachman og de andre fik

[gallery link="file" order="DESC" orderby="rand"]

Så er der sat navne på hvem af dommerne i X Factor, der skal have hvilke kategorier i de kommende liveshows på DR1.

Pernille Rosendahl fik de unge, Cutfather fik solisterne over 25, og Thomas Blachman fik grupperne.

Traditionen tro stod deltagerne klar bag dørene, og de var meget spændte på, hvilken dommer som ville træde ind i rummet til dem.

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook - klik her  det er nemt...

Pernille åbnede døren til den unge kategori

Hele vejen gennem de nu afsluttede audition-programmer har det stået klart, at der var utroligt mange talentfulde unge under 25 år, som var mødt op, og at den unge kategori stod stærkt. I år skal Pernille Rosendahl prøve at føre en af de unge til en sejr, og det ser hun som en stor gave:

- Jeg er selvfølgelig megaglad for at have fået de unge. Der er nogle sindssygt stærke unge sangere i år - nogle af de stærkeste sangere, som vi nogensinde har set i X Factor i Danmark. Det er klart, at det er en gave for mig som dommer at arbejde med nogle, som allerede nu er så langt i deres proces, som de er. De har et kæmpe potentiale.

Cutfather satser på at vinde igen, denne gang med solisterne over 25

Cutfather åbnede døren ind til deltagerne over 25, og han glæder sig rigtig meget til at prøve kræfter med den ældre kategori. Han er sikker på, at lige præcis han kan føre en af sine deltagere op på sejrspodiet:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve kræfter med den ældre kategori. Den modenhed, som følger med 25+-kategorien, er et stort plus, fordi man kan gå i kødet på det vigtige med det samme, nemlig musikken. Når man har levet livet og haft oplevelser med på vejen, så bliver musikken meget mere udtryksfuld og følelsesladet, og det virker som om, at der er mere på spil. Det håber jeg meget, at mine deltagere kan få formidlet ud til seerne - hvilket i så fald nok skal belønne sig i form af endnu en sejr.

Blachman skal i år prøve at føre en gruppe til finalen

Da Lise Rønne i fredagens program afslørede for Thomas Blachman, at hans kategori i år er grupperne, kom det ikke som den store overraskelse for den erfarne herre:

- Jeg er glad, rigtig glad. Det skal nok blive godt - det er rigtig fint endda.

Der er ingen tvivl om, at Blachman har en agenda med sin medvirken som X Factor-dommer.

Hans ønske er at sikre, at seerne efter femte sæson sidder tilbage med en erkendelse om ikke at underkende deres egen betydning:

- Kunsten er aldrig at underkende sin egen betydning. At tage ansvar for, hvad vi går rundt og laver i hvert vores liv. Lad røvhullerne fyre sig selv, hvis de tager pladsen for et større talent, end de selv er. Uanset på hvilken post, de befinder sig i vores samfund, ville denne gerning være af historisk betydning. Tro mig. I de næste udsendelser kan seerne glæde sig til at følge de tilbageværende solister og grupper i dommernes tre bootcamps. Her vil de kæmpe om at blive blandt de ni udvalgte solister og grupper til konkurrencens liveshows.

X Factor kan du se live på DR1 hver fredag fra den 10. februar.

Fotos: Bjarne Bergius Hermansen, DR.

Dagens Gossip